Pie Stokholmas uz sēkļa uzskrējis "Tallink" prāmis (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas vakarā pie Stokholmas uz sēkļa uzsēdies kompānijai "Tallink" piederošais prāmis "Regina Baltica" ar 542 pasažieriem un apkalpes locekļiem. Prāmis bija ceļā uz Tallinu, vēsta Zviedrijas ziņu aģentūra TT. Negadījumā cietušo nav, taču daudzi pasažieri bijuši ārkārtīgi satraukti, ziņo Zviedrijas Radio latviešu redakcija.

Kā pavēstīja jūras glābšanas dienests, kuģa apkalpe incidentu neuzskatīja par bīstamu un nelūdza palīdzību. Prāmis uz sēkļa uzskrējis ap plkst.21.40 pēc vietējā laika (plkst.22.40 pēc Latvijas laika). Avārijā kuģim nekādi nopietni bojājumi nav nodarīti, tāpēc nolemts prāmi neevakuēt. Dažas stundas vēlāk prāmis spējis atbrīvoties un devies uz tuvējo Kapellšeras ostu, kur pasažieriem piedāvāts pārsēsties prāmī "Vana Tallinn". Kā informē Zviedrijas Radio, lielākā daļa braucēju tomēr nolēmuši atgriezties Zviedrijā. Kuģniecības kompānijai "Tallink" piederošais prāmis "Regina Baltica" bija ceļā no Stokholmas uz Tallinu. Tajā atradās 373 pasažieri un 169 apkalpes locekļi. Prāmis uz sēkļa uzskrējis netālu no Kapellšeras ostas aptuveni 90 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Stokholmas. Tiek ziņots, ka prāmja bāri un restorāni pasažieriem bez maksas pasnieguši alkoholiskos dzērienus, kompānijai "Tallink" nolemjot tādā veidā daļēji kompensēt pārtrūkušā ceļojuma radītos zaudējumus. Rēderejas "Tallink" vadītājs Veino Konga Zviedrijas Radio sacīja, ka negadījuma iemesls bijusi tehniska kļūme. "Kļūda motora vai tehniskajās ierīcēs izraisīja elektroenerģijas piegādes traucējumus mašīntelpās, kā dēļ tika bojāta prāmja navigācijas sistēma. Uzskrienot sēklim, prāmja priekšgalā radās neliels caurums, pa kuru ieplūda ūdens," sacīja Konga. Viņš norādīja, ka šī ir pirmā kāda "Tallink" prāmja avārija rēderejas pastāvēšanas laikā. Avarējušais prāmis tiks nogādāts uz Turku ostu, kur tiks veiktas pārbaudes. Maršrutā Tallina-Stokholma kursējošais prāmis "Regina Baltica" ir būvēts 1980.gadā. Kuģa garums ir 145 metri, un tas var uzņemt aptuveni 1500 pasažieru un 500 automašīnu. Avārija notikusi prāmja "Estonia" katastrofas 11.gadadienā. Prāmis "Estonia" nogrima naktī uz 1994.gada 28.septembri, aiznesot jūras dzelmē 852 cilvēku dzīvības.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu