Ariels Šarons oficiāli zaudējis Izraēlas premjera amatu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pusnaktī no piektdienas uz sestdienu oficiāli beidzās Ariela Šarona pilnvaru laiks Izraēlas premjerministra amatā, apritot simts dienām kopš viņš pēc piedzīvotā insulta kļuva darbnespējīgs.

Tajā pašā brīdī par Izraēlas jauno valdības vadītāju kļuva Ehuds Olmerts.

Saskaņā ar Izraēlas likumiem, pēc simts dienām premjerministra darba nespēja tiek pasludināta par pastāvīgu un viņš tiek atcelts no sava amata un pilnvarām.

78 gadus vecais Šarons atrodas komā kopš 4.janvāra, kad viņš piedzīvoja plašu asiņošanu smadzenēs. Viņam veiktas vairākas operācijas smadzenēs, bet samaņu Šarons tā arī nav atguvis.

Izraēlas parlaments īpašā sēdē otrdien vienbalsīgi nobalsoja par 60 gadus vecā Olmerta iecelšanu premjera amatā. Parlamenta sēde notika vairākas dienas agrāk, jo trešdien Izraēlā sākās nedēļu ilgās lieldienu brīvdienas.

Olmerts, kura partija "Kadima" uzvarēja 28.martā notikušajās parlamenta vēlēšanās, pilntiesīgi premjera amatā stāsies tuvāko nedēļu laikā, kad oficiāli amatā stāsies jaunā Izraēlas valdība.

Šaronu drīzumā paredzēts pārvietot uz ilgtermiņa aprūpes iestādi vai uz viņa fermu Izraēlas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu