Minhenē sākas ikgadējais alus festivāls "Oktoberfest" (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Minhenē sestdien sākas tradicionālais festivāls "Oktoberfest", kura 16 dienās vācieši un tūristi patērēs miljoniem litru alus un notiesās simtiem tūkstošus desiņu. Festivāls šogad norisināsies līdz 5.oktobrim.

Festivālu saskaņā ar tradīcijām atklās Minhenes mērs Kristians Ude, pūļa gaviļu pavadījumā atverot pirmo 200 litru alus mucu ar tradicionālo izsaucienu "O''zapft is!" - muca ir vaļā.

Vēl pirms festivāla atklāšanas vairākas galvenās festivāla alus teltis jau bija pārpildītas un slēdza savas durvis jauniem apmeklētājiem.

Katru gadu svinētāji iztukšo ap 6 miljoniem litru alus un apēd teju pusmiljonu vistas cepešu un 56 000 cūkas stilbiņu. Festivālā iecienīti arī tradicionālie kliņģeri un piparkūku sirdis.

Gaidāms, ka šā gada festivālu apmeklēs vairāk nekā seši miljoni apmeklētāju. Lai gan daudzi no tiem ierodas no ārzemēm, svētkus īpaši godā paši bavārieši, kuri uz festivālu ierodas tradicionālajos tērpos.

Festivāla norises vieta atrodas tuvu Minhenes centram. To veido milzīgas alus teltis un alus dārzi pieaugušajiem, dažādas atrakcijas pusaudžiem un lauksaimniecības izstāde Bavārijas zemniekiem.

"Oktoberfest" pirmsākumi meklējami 1810.gadā, kad Minhenē tika rīkotas piecas dienas ilgas svinības par godu Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas Hildburghausenas princeses Terēzes kāzām.

Ar lielo tūristu pieplūdumu festivālā tiek nodrošinātas darba vietas aptuveni 12 000 cilvēku un pilsēta gūst gandrīz miljardu eiro (666 miljonu latu) lielus ieņēmumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu