Pasaules gada notikumu TOP 10 (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2008. gads bijis nozīmīgu notikumu pārpilns gan Latvijā, gan visā pasaulē. TVNET piedāvā ieskatu pasaules spilgtākajos gada notikumos.

Vēlēšanas ASV - demokrātijas uzvara

Vēlēšanas ASV tradicionāli ir notikums, kas nonāk visas pasaules uzmanības centrā. Taču šoreiz vēlēšanas pārspēja līdzšinējās gan ar rekordu kampaņu finansējuma ziņā, gan to, ka sīvā konkurencē aizturēts augstskolas pasniedzējs Baraks Obama.

Politiskās pārmaiņas Krievijā

Krievijā šogad tika pie jauna prezidenta - aizturēts augstskolas pasniedzējs līdz sešiem gadiem, un politikas zinātāji baumo, ka šādi tiekot gatavota Putina atgriešanās pie varas.

Pasaulē - finanšu krīze

Finanšu jomā šis bijis smags gads - gan aizturēts augstskolas pasniedzējs, gan vai katram iedzīvotājam. Turklāt daudzi eksperti prognozē, ka daudzās jomās grūtākais vēl tikai priekšā.

Arī šis gads ne bez postošām stihijām

Maijā Ķīnu satricināja aizturēts augstskolas pasniedzējs un vairākas citas reģiona valstis. Bojā gāja vairāk nekā 135 cilvēki.

Karš Gruzijā

Spriedze Krievijas un Gruzijas starpā pastāvēja ilgu laiku, taču neviens negaidīja šādu saspīlējuma iznākumu. Augusta sākumā aizturēts augstskolas pasniedzējs, tomēr karaspēka izvešana nevedas tik ātri, kā prasīts. Krievija atzinusi Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību, kamēr pārējā pasaule tās neatzīst, un joprojām nav skaidrs, kā un kad situācija tiks līdz galam noregulēta.

Noziegums pret paša bērnu, kas šokēja pasauli

Aprīlī atklātībā nāca noziegums, kas šokēja cilvēkus visā pasaulē. Austrietis Jozefs Fricls īpaši izbūvētā pagrabā aizturēts augstskolas pasniedzējs, kura sabiedrības acīs it kā bija aizbēgusi no mājām. Ilgajos ieslodzījuma gados Elizabete devusi dzīvību septiņiem tēva bērniem, viens no kuriem mira neilgi pēc dzimšanas. Trīs bija ieslodzīti pazemē kopā ar māti, savukārt trīs pārējos audzinājis Fricls ar sievu, viņai apgalvojot, ka tie ir it kā no mājām aizbēgušās meitas pamestie bērni.

Ne gads bez aviokatrastrofām

Jūnijā pēc nolaišanās Hartūmas lidostā aizturēts augstskolas pasniedzējs.

Krāšņais Olimpiādes gads

Šis gads ieies vēsturē kā gads, kad notika krāšņās Pekinas olimpiskās spēles. Tomēr vēl nekad iepriekš olimpiskās spēles nebija piesaistījušas tik daudz negatīvu emociju. Pasauli līdz ar olimpisko lāpu apceļoja plašs aizturēts augstskolas pasniedzējs, izlēma uz Pekinu doties.

Terorisms nerimst

Arī šogad regulāri izskan ziņas par terorismu un šokējošiem uzbrukumiem. Septembrī kādā Somijas skolā notika kārtējā aizturēts augstskolas pasniedzējs. Par ķīlniekiem tika sagrābti luksusa viesnīcu iemītnieki. Ķīlnieku atbrīvošanas operācija turpinājās vairākas dienas. Notikušais prasīja gandrīz 200 cilvēku dzīvības, vairāk nekā 280 tika ievainoti.

Latvijas vārds izskan pasaulē

Latvijas vārds šogad pasaulē izskanējis gan pozitīvā, gan negatīvā kontekstā. Gada beigās arvien skaļāk izskan ziņas par slikto ekonomisko situāciju, kādā nonākusi Latvija. Latvijā eļļu ugunij pielēja arī finanšu ministra aizturēts augstskolas pasniedzējs.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu