Protesti Lietuvā pie Seima turpinās ar jaunu sparu papildināta 16:10 (510)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki tūkstoši cilvēku šodien pulcējušies pret valdību vērstā protestā pie Seima ēkas, ziņo aģentūra Reuters. Seims tiek apmētāts ar akmeņiem, olām, sniega pikām, pudelēm un tomātiem. Izsisti vairāki logi. Vairāki cilvēki mēģinājuši parlamentā ielauzties.

"Zagļi, zagļi!" sauca pulcējušos cilvēku pūlis. Daži turēja plakātus "Bezmaksas izglītību visiem!". Policija lēš, ka pie Seima pulcējušies vismaz 7000 cilvēku. Sākotnēji lielākā daļa cilvēku pulcējās pie parlamenta ēkas, daži tās virzienā meta olas un sniega pikas. Vēl vairāki Seimā mēģināja ielauzties.

Šodien protestu sasauca arodbiedrības pēc tam, kad valdība, kas pie varas ir tikai kopš vēlēšanām pagājušā gada oktobrī, paziņoja par nodokļu celšanu un valdības budžeta apcirpšanu.

ELTA

Seima iekšpusē izvietojušies ar vairogiem bruņoti policisti. Policija protestētājus, lietojot asaru gāzi, bija atspiedusi no Seima ēkas. Daži protestētāji, kas mēģināja ēkā ielauzties, aizturēti. Taču tagad daži simti protestētāju atgriezušies pie Saeimas ēkas. Tie galvenokārt ir agresīvi noskaņoti jaunieši. Policija pret viņiem liek lietā asaru gāzi un gumijas lodes, kamēr protestētāji atbild ar akmeņiem un citiem priekšmetiem, kas gadās pa rokai.

ELTA

Patlaban cietuši jau aptuveni desmit cilvēki. Vairāki desmiti agresīvāko nemiernieku arestēti.

Lietuvā tāpat kā citās valstīs cilvēkus nomoka ekonomiskās problēmas, tāpēc nācies pacelt nodokļus un krietni apcirpt valsts budžetu. Jau iepriekš, izskanot plāniem šajās dienās Viļņā organizēt protestu, drošības iestādes pauda bažas, ka protesti varētu pāraugt Rīgā pieredzētos grautiņos.

Komentāri (510)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu