Vāciešus satrauc islāma izplatība (136)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz trīs ceturtdaļas vāciešu ir satrauktas par islāma izplatību, liecina piektdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Aptauja, kuru pēc sabiedriskās raidorganizācijas ARD pasūtījuma veica sabiedriskās domas pētniecības organizācija "Infratest dimap", liecina, ka trešdaļa respondentu ir ļoti satraukti par islāma straujo izplatību Vācijā. Vēl 39% aptaujāto arī ir satraukti par islāma ietekmi uz sabiedrību, taču ne tik lielā mērā.

Tikai 22% vāciešu izteikušies, ka viņiem islāms nerada problēmas.

Tajā pašā laikā aptauja, kuru pasūtījis laikraksts "Berliner Morgenpost" un raidorganizācija RBB, liecina, ka vairums berlīniešu neatbalsta minaretu celtniecības aizliegumu.

53% aptaujāto Vācijas galvaspilsētas iedzīvotāju noraidījuši tāda izlieguma ieviešanu, kādu nesen referendumā atbalstīja Šveices pilsoņi, kamēr 40% pauda atbalstu šāda lēmuma pieņemšanai. Septiņiem procentiem respondentu nebija viedokļa šajā jautājumā.

Katrā no aptaujām intervēts 1000 respondentu.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu