Sniegs un sals Eiropā izraisa haosu satiksmē (58)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielā daļā Eiropas sestdien sniega un sala dēļ satiksmē izcēlies haoss. Sliktie laika apstākļi skāruši visu kontinentu no Lielbritānijas līdz Melnajai jūra, ietekmējot lidostu darbību, izjaucot auto un vilcienu satiksmi, kā arī izraisot elektrības padeves pārrāvumus.

Starp Londonu un Parīzi apturēta vilcienu satiksme, jo laika apstākļu dēļ tunelī zem Lamanša šauruma starp Lielbritāniju un kontinentālo Eiropu iestrēguši trīs pasažieru vilcieni "Eurostar". Vilcienu salūšanu izraisījusi krasā temperatūras atšķirība starp āru un silto tuneli. Pavisam no diviem vilcieniem nācās evakuēt 1200 līdz 1300 pasažieru, bet trešo gatavojas ar visiem pasažieriem izvilkt.

Francijā sniegs ievērojami ietekmēja Parīzes Šarla de Golla un Orlī lidostu darbību.

Francijas meteorologi brīdina, ka nedēļas nogalē ir gaidāms vēl vairāk sniega valsts ziemeļos, Alpos un Vidusjūras salā Korsikā.

Skarbais laiks arī licis Francijas ātrvilcieniem TGV samazināt ātrumu, tādējādi izraisot kavēšanos.

Lielbritānijā slikto laika apstākļu dēļ piektdien tika slēgtas 1500 skolas, kā rezultātā mācības neapmeklēja 500 000 bērnu. Savukārt Anglijas ziemeļrietumos 3000 māju palikušas bez elektrības. Slēgti vairāki ceļi, bet vilcienu pasažieriem jārēķinās ar pamatīgu vilcienu kavēšanos.

Bieza sniega sega pārklājusi arī Rumāniju, kas izraisījusi haosu satiksmē un vairākus rajonus atstājusi bez elektrības.

Bukarestes lidostā kavējas vairums reisu, no kuriem daži pat divarpus stundas. No galvaspilsētas atcelti arī daudzi vilcienu reisi.

Beļģijā Briseles starptautiskajā lidostā atcelti desmitiem reisu, kad sniegs un ledus apklāja skrejceļus. Atcelti 30 izlidojošie un 70 ielidojošie reisi, bet desmitiem reisu kavējas.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu