Sastāda pasaules valstu terorisma draudu reitingu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu konsultāciju kompānija „Maplecroft”, kuras eksperti veikuši pasaules politiskās kartes analīzi, izmantojot aptuveni 100 riska faktorus, sastādīja valstu terorisma draudu indeksa reitingu. Šis indekss domāts starptautiskajām kompānijām un vērtē ne tikai teroristu uzbrukuma varbūtību, bet arī cilvēku masveida bojāejas iespējas.

Sastādot pasaules terorisma karti, eksperti analizēja terora aktu biežumu un intensitāti, kā arī valstu vēsturisko pieredzi. Bez tam tika ņemti vērā draudi, kas valstu virzienā izskan no dažādu teroristisku organizāciju pārstāvju puses.

Reitingā ir iekļautas 162 valstis. Draudu pakāpe ir sadalīta četros dažādos līmeņos: ļoti augsts, augsts, vidējs un zems. Pirmajā valstu desmitniekā ar teroristisko draudu visaugstāko indeksu iekļautas Irāka, Afganistāna, Pakistāna, Somālija, Libāna, Indija, Alžīra, Kolumbija, Taizeme un Filipīnas. Turklāt Taizeme pirmoreiz iekļauta visbīstamāko valstu vidū. 11. vietu reitingā ieņem Palestīniešu autonomija, kam cieši seko Sudāna.

Īpašu interesi izraisa valstis, kuras ievietotas otrā desmitnieka vidū un novērtētas kā valstis ar augstu teroristisko draudu līmeni: Turcija - 14. vieta, Krievija - 15. vieta, Nepāla - 16. vieta, Izraēla - 17. vieta.

Valstu ar teroristisko draudu vidēju līmeni rindās nokļuvušas Lielbritānija (41. vieta), Ķīna (43. vieta), ASV (46. vieta) un Francija (56. vieta). Savukārt par īpaši drošām apmeklēšanai un investīcijām ir atzītas Vācija, Kanāda un Austrālija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu