ASV imigrantu tiesību aktīvisti rīko gājienu uz Vašingtonu (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV imigrantu tiesību aktīvisti cer šodien pulcēt desmitiem tūkstošu cilvēku, lai dotos gājienā uz Vašingtonu, pieprasot Kongresam īstenot ilgi atliktās imigrācijas politikas reformas.

Aktīvisti, kas rīko "Maršu Amerikai", vēlas panākt, lai prezidenta Baraka Obamas priekšvēlēšanu laikā solītā imigrācijas politikas reforma atkal tiktu iekļauta darba kārtībā.

Starp tiem, kuri gatavojas uzrunāt demonstrantus, ir Luiss Gutjeress, viens no spāniski runājošo pārstāvjiem Kongresā, kurš prasa nelegālo imigrantu legalizāciju, paverot viņiem iespēju ar laiku iegūt ASV pilsonību.

Taču imigrācijas politikas reformu, kas Kongresā cieta neveiksmi jau 2006. un 2007. gadā, šķiet, nobīdījušas malā citas Obamas iekšpolitiskās prioritātes, īpaši centieni īstenot radikālu veselības aprūpes reformu, par kuru svētdien gaidāms balsojums Pārstāvju palātā.

"Jautājums mūsu līderiem ir, ko viņi darīs, sākot ar pirmdienu, 22.martu, lai pildītu reformu solījumus. Mums iepriekš bija stingri solījumi," preses konferences laikā piektdien uzsvēra Latīņamerikas izcelsmes amerikāņu organizācijas "La Raza" ("Rase") pārstāve Klarisa Martinesa.

Šonedēļ divi senatori - abu partiju pārstāvji - iepazīstināja ar visaptverošu imigrācijas politikas reformu projektu, kas nekavējoties izpelnījās Obamas atzinību.

Likumprojekts, kuru piedāvājis demokrātu senators Čārlzs Šūmers un republikāņu likumdevējs Lindsijs Greiems, paredz aptuveni 11 miljonu nelegālo imigrantu legalizēšanu, robežkontroles pastiprināšanu, viesstrādnieku programmas radīšanu un biometrisko sociālās apdrošināšanas karšu ieviešanu.

Nedokumentētajiem imigrantiem pirms legalizācijas būs jāiziet drošības pārbaude un jāapliecina pietiekamas angļu valodas zināšanas.

Obama aicinājis kongresmeņus ķerties pie likumprojekta izskatīšanas, cik ātri vien iespējams.

Imigrācijas jautājumi piesaista arvien lielāku uzmanību pirms novembrī gaidāmajām Kongresa vēlēšanām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu