Spridzinātājas pašnāvnieces varētu būt no Saida Burjatska grupas (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spridzinātājas pašnāvnieces, kas pirmdien Maskavas metro veikušas divus sprādzienus, varētu būt sagatavojis slavenais kaujinieku ideologs un daudzu lielu terora aktu organizētājs Krievijā Saids Burjatskis (Aleksandrs Tihomirovs), kurš nogalināts specoperācijā marta sākumā, vēsta NEWSru.com.

Laikrakstam “Komersant” no avotiem tiesībsargājošās iestādēs kļuvis zināms, ka Saids Burjatskis Čečenijā un Ingušetijā izvēlējies aptuveni 30 potenciālos pašnāvniekus spridzinātājus, kuri gatavoti Turcijā. Vēlāk ar viņu sagatavošanu nodarbojies pats Burjatskis. Jau deviņi grupas dalībnieki veikuši pašspridzināšanos. Abas Maskavas metro spridzinātājas pašnāvnieces varētu būt no šīs grupas.

Federālā izmeklēšanas biroja avoti atzīmē, ka tad, ja sprādzieni bijuši atriebība par kaujinieku līderu nogalināšanu, tad visdrīzāk tā ir vienreizēja akcija.

Tomēr, ja sievietes bijušas no Tihomirova gatavotajām spridzinātājām pašnāvniecēm, tad sprādzieni ir tikai terorisma kara sākums. Kaujinieku līderis Doku Umarovs jau sen solījis izvērst karu visā Krievijā.

Laikraksts “Moskovskij komsomoļec” izvirza citu versiju par to, kas stāv aiz metro sprādzieniem. Iespējams, atbildību par terora aktiem varētu uzlikt slavenajam teroristam Pavlam Kosolapovam. Vakardienas sprādzieni pēc sava rokraksta līdzīgi tam, kas noticis 2004.gada 6.februārī Maskavas metro vagonā. Toreiz bojā gāja 41 cilvēks un 250 cilvēki guva ievainojumus.

Arī “Moskovskij komsomolec” kā otru versiju min spridzinātāju pašnāvnieču piederību Burjatova grupējumam.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu