Medvedevs: visi teroristu vadoņi tiks atrasti un sodīti (85)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visi teroristu vadoņi tiks atrasti un sodīti, komentējot šonedēļ Krievijā notikušos teroraktus, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Amatpersonu sanāksmē Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā Medvedevs uzsvēra, ka pēdējā laikā Krievija paveikusi visai daudz darba cīņā pret terorismu.

"Esam apgriezuši sprandu odiozākajiem bandītiem, taču acīmredzot ar to nepietiek. Katrā ziņā visus atradīsim un visus sodīsim. Tikai tādā veidā," klāstīja prezidents.

Medvedevs arī pauda pārliecību, ka cīņā pret terorismu turpmāk nepieciešams izmantot daudz kompleksākus problēmas risinājumus, uzlabojot sociāli ekonomiskos apstākļus valstī un ņemot vērā morāles vērtības. Viņš uzvēra, ka jāizmanto daudz efektīvākas metodes - stingras, nežēlīgas un preventīvas.

Savukārt Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Bortņikovs sanāksmē paziņoja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir zināmi pēdējo dienu teroraktu rīkotāju vārdi un jau notiek viņu meklēšana.

"Ir apstiprinājusies versija, ka teroraktus veikuši konkrēti noziedzīgi grupējumi, kas saistīti ar Ziemeļkaukāzu. Mēs personīgi zinām teroraktu organizētājus," viņš pavēstīja.

Bortņikovs arī informēja, ka likumsargi jau neitralizējuši 26 noziedzniekus.

Savukārt, komentējot turpmākos pasākumus cīņā pret terorismu, viņš norādīja, ka nepieciešams tajos iesaistīt arī pilsonisko sabiedrību un iedzīvotājus.

Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā Maskavas metro stacijās "Lubjanka" un "Park kuļturi" ar 40 minūšu intervālu uzspridzinājās divas teroristes pašnāvnieces. Sprādzienos gāja bojā 49 cilvēki, bet aptuveni 100 tika ievainoti. Atbildību par šiem sprādzieniem trešdien uzņēmās Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieku organizācijas "Kaukāza emirāts" līderis Doku Umarovs.

Savukārt trešdien Kizļaras pilsētā Dagestānas ziemeļos uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki, nogalinot 12 cilvēkus un ievainojot vēl 37.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu