Eksperts: Polijas prezidenta lidmašīnas katastrofu izraisījusi pilota kļūda (313)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viss liecina, ka pie Polijas prezidenta Leha Kačiņska un augstāko amatpersonu delegācijas lidmašīnas "Tu-154" katastrofas cēlonis pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas bija pilota kļūda, telekanālam TVN24 pavēstīja poļu aviācijas eksperts Tomašs Šulcs.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Problēmas radās ar pilotu, kurš parastos apstākļos atteiktos nosēdināt lidmašīnu, taču šoreiz viņš centās nosēdināt lidmašīnu trīs vai četras reizes, bet tā jau ir ārkārtas situācija," sacīja Šulcs.

Pēc viņa domām, visticamāk, uz pilotu izdarīts spiediens nosēdināt lidmašīnu, jo tajā atradās augsta līmeņa delegācija.

"Es gribētu uzsvērt, ka situācija bija ārkārtas, jo ļoti reti svarīgu amatpersonu dzīvības tiek pakļautas briesmām, kad laika apstākļi ir ārpus pieļaujamās normas," norādīja Šulcs. "Ja apstākļi ir slikti, tad pilots bieži vien pat nemēģina nosēdināt lidmašīnu."

Ja ziņots, ka sestdien nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas lidmašīnas katastrofā gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, viņa dzīvesbiedre Marija un virkne Polijas augstāko amatpersonu.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā un dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus, ietriekusies zemē un sašķīdusi.

Komentāri (313)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu