Meksikas līcī nogrimusi naftas platforma; bažas par vides katastrofu (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ceturtdien Meksikas līcī nogrimusi pirms trim dienām eksplodējusī naftas ieguves platforma, no kuras jūrā plūst jēlnafta, tādējādi raisot bažas par vides katastrofu.

ASV atbildīgās institūcijas apstiprinājušas, ka no nogrimušās platformas plūst jēlnafta, taču precīzs tās daudzums nav noteikts.

Tikmēr ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas paziņojumā teikts, ka katastrofas seku novēršana "ir būtiskākā prioritāte". Obama "nodrošinājis, ka visa federālā valdība sniedz nepieciešamo atbalstu glābšanas darbiem, cenšoties mazināt katastrofas ietekmi uz vidi", informēja Baltais nams.

Atbilstoši amatpersonu sniegtajām aplēsēm, pirms eksplozijas uz platformas atradās 2,6 miljoni litru jēlnaftas. Ik dienas platforma ieguva 8000 barelu naftas.

"Šī ir būtiska naftas noplūde," ziņu aģentūrai AFP apliecināja ASV Krasta apsardzes vecākais apakšvirsnieks Maiks O'Berijs.

70 kilometrus no krasta izveidojies aptuveni 1,5 reiz astoņus kilometrus liels naftas plankums. Lai nepieļautu, ka tas sasniedz piekrasti, sākti vērienīgi glābšanas darbi.

Tajā pašā laikā turpinās arī 11 strādnieku meklēšana, kuri kopš sprādziena joprojām ir pazuduši bez vēsts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu