Krievijas raktuvē bojāgājušo skaits pieaug līdz 30 (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits pēc diviem metāna gāzes sprādzieniem Krievijas lielākajās akmeņogļu raktuvēs "Raspadskaja" Kemerovas apgabalā sasniedzis 30 cilvēkus, pirmdien paziņoja Krievijas ārkārtējo situāciju ministrs Sergejs Šoigu.

"Saskaņā ar jaunāko informāciju miruši 30 cilvēki, bet vēl 60 joprojām ir iesprostoti pazemē. Mēs turpinām meklēšanu," notikuma vietā apliecināja ministrs.

Pirmais sprādziens nogranda sestdienas vakarā ap plkst.20 pēc Latvijas laika. Tobrīd raktuvēs strādāja 370 cilvēki. Eksplozija prasīja 12 ogļraču dzīvības, bet 71 cilvēks guva ievainojumus. Trīssimts strādniekiem pēc sprādziena izdevās izkļūt no raktuvēm.

Otrais sprādziens šahtā iesprosto arī glābējus

Aptuveni divas stundas vēlāk, kad raktuvēs savu darbu bija sākuši glābēji, nogranda otrs sprādziens, pazemē iesprostojot gan ogļračus, gan pašus glābējus.

Izmeklētājiem šobrīd vēl nav skaidri notikušā cēloņi. Tiek izskatītas visas iespējamās versijas, tai skaitā pieņēmums, ka tā bijusi tehniska rakstura avārija.

Šahtas teritorija ap sprādzienā cietušajām virszemes būvēm tiek apsargāta.

Viena no tehniski attīstītākajām raktuvēm valstī

Kā norādījis Kemerovas apgabala gubernators Amans Tuļejevs, šahta, kurā notikusi traģēdija, ir viena no tehniski nodrošinātākajām raktuvēm Krievijā. Viņš aicinājis tās īpašniekus - akmeņogļu ieguves kompāniju "Raspadskaja" - izmaksāt kompensācijas cietušo un bojāgājušo ģimenēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu