Izsolē Ženēvā pārdota pasaulē visvērtīgākā pastmarka (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izsolē Ženēvā sestdien pārdota pasaulē visvērtīgākā pastmarka - 1857.gadā Zviedrijā drukātā trīs šiliņu pastmarka, pavēstīja izsoles rīkotāji.

"Trīs šiliņu dzeltenā" pastmarka tiek dēvēta par "filatēlijas pasaules Monu Lisu". Tā īpaša ir ar to, ka tai vajadzēja būt zaļā krāsā, bet kļūdas pēc tā nodrukāta pēc astoņu šiliņu markas parauga dzeltenā krāsā.

Tiek uzskatīts, ka sestdien izsolē pārdotā "Trīs šiliņu dzeltenā" ir pēdējā atlikusī šāda pastmarka.

Vērtīgo pastmarku 1885.gadā savā ģimenes korespondencē atrada kāds zviedru skolēns. Kopš tā laika tā pabijusi vairāku pastmarku kolekcionāru rokās.

Iepriekšējo reizi tā tika pārdota 1996.gadā, kad par to nosolīja 2,875 miljonus Šveices franku (toreizējā vērtībā aptuveni 2,3 miljonus ASV dolāru). Tā bija lielākā cena, kāda jebkad samaksāta par vienu pastmarku.

Sestdien notikušās izsoles cena netiek izpausta, bet izsoles rīkotāji pavēstīja, ka "Trīs šiliņu dzeltenā" ir saglabājusi pasaulē dārgākās pastmarkas titulu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu