Pēc kuģu sadursmes Singapūras piekrastē izlīst 5000 tonnu naftas (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Singapūras jūras šaurumā izlijis tūkstošiem tonnu jēlnaftas pēc divu kuģu sadursmes netālu no Singapūras ostas.

Singapūras šaurumā otrdien rīta agrumā sadūrušies divi kuģi - Malaizijā reģistrētais tankkuģis "Bunga Kelana 3", uz kura atradās 62 000 tonnu jēlnaftas, un Sv.Vinsenta un Grenadīnu salās reģistrētais kravas kuģis "Waily", informē Malaizijas amatpersonas.

Sadursmē kuģis "Bunga Kelana 3" guva 10 metrus lielu caurumu un ūdenī izlija 5000 tonnu jēlnaftas, ziņo Singapūras Jūras un ostas dienests.

Naftas plankums netālu no Singapūras

Bojātais tankkuģis nogādāts Singapūras Čani ostā, bet "Waily" joprojām stāv, noenkurojies sadursmes vietā.

Četrus kilometrus garais un vienu kilometru platais izlijušās naftas plankums šobrīd atrodas netālu no Singapūras austrumu piekrastes.

Sākta seku likvidēšana

Naftas savākšanā iesaistīti 20 kuģi no Singapūras un Malaizijas. Aptuveni 200 glābšanas dienesta darbinieku gatavi iesaistīties seku likvidēšanas pasākumos, ja nafta sasniegs piekrasti.

Singapūra ir viena no pasaulē lielākajām ostām. Saskaņā ar oficiāliem datiem pagājušajā gadā ostā apkalpoti 472 miljoni tonnu kravas, no tiem 37,5% bija jēlnaftas kravu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu