Dienvidamerikā no aukstuma miruši vismaz 175 cilvēki (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vismaz 175 cilvēki gājuši bojā no no neierastā aukstuma, kas valda virknē Dienvidamerikas valstu, vēsta aģentūra DPA.

Vissmagākā situācija izveidojusies Peru dienvidos, kur Andu augstkalnu rajonos temperatūra noslīd līdz mīnus 23 grādiem. Šajā valstī nedēļas laikā no pārsalšanas un saaukstēšanās miruši 112 cilvēki. Savukārt Bolīvijas tropiskajos rajonos, kur temperatūra reti noslīd zem plus 20 grādiem pēc Celsija, pašlaik temperatūra ir ap nulli.

Argentīnā nosaluši 16 cilvēki un vēl 11 saindējušies ar tvana gāzi, cenšoties sasildīties ar bojātu krāsniņu palīdzību. Bolīvijā no sala miruši 18 cilvēki, Brazīlijas dienvidos - deviņi, Paragvajā - pieci, un Čīlē un Urugvajā pa diviem.

Skolas Bolīvijā un Peru slēgtas līdz vismaz nedēļas nogalei. Lielajās pilsētās tiek steigšus veidotas patvēruma vietas bezpajumtniekiem.

Miruši arī tūkstošiem mājdzīvnieku

Bez cilvēkiem cieš arī lopi, kuriem nav paredzētas kūtis. Pēc Paragvajas un Brazīlijas varasiestāžu aplēsēm, dažos reģionos no sala nobeigušies vairāki tūkstoši mājlopu.

Reģiona enerģētikas kompānijas strādā uz savu iespēju robežas sakarā ar strauji pieaugušo elektrības uz gāzes patēriņu. Virknē Argentīnas rajonu jau novērojams gāzes deficīts.

Šī gada ziema Dienvidamerikā kļuvusi par aukstāko vismaz pēdējos desmit gados.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu