Venecuēla pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Kolumbiju (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess ceturtdien paziņoja, ka viņa valdība pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Kolumbiju, reaģējot uz Bogotas paziņojumu, ka Karakasa sniedz patvērumu kolumbiešu komunistu teroristiem.

"Ar sāpēm sirdī paziņoju - no šī brīža Venecuēla pārtrauc jebkādas attiecības ar Kolumbijas valdību," uzrunājot žurnālistus prezidenta pilī, sacīja Čavess.

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā pēc tam, kad Kolumbija Amerikas Valstu organizācijai (OAS) iesniedza tās rīcībās esošos pierādījumus par kolumbiešu komunistu teroristu darbību Venecuēlas teritorijā.

Trīs dienas, lai pamestu valsti

Karakasa devusi Kolumbijas diplomātiem 72 stundas valsts atstāšanai.

Ārlietu ministrs Nikolass Maduro paziņoja, ka Bogotai nosūtīta oficiāla nota par tās diplomātu izraidīšanu. Viņš piebilda, ka dots arī rīkojums slēgt Venecuēlas vēstniecību Kolumbijā un ka tās personāls tiek atsaukts.

Abu valstu vēstnieki tika atsaukti jau dažas dienas iepriekš.

Maduro piebilda, ka "nolūkā aizsargāt Venecuēlu, aizstāvēt mūsu valsts godu tiek izsvērti cita veida lēmumi ekonomikas un komerciālās aviācijas jomās".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu