Ugunsgrēkos Krievijā diennakts laikā nodeguši gandrīz 900 māju (30)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ilgā karstuma izraisītajos ugunsgrēkos Krievijā pagājušajā diennaktī nodeguši gandrīz 900 privātmāju, gājuši bojā pieci un cietuši 34 cilvēki, aģentūrai "RIA Novosti" pavēstīja avots Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs.

Pēc viņa teiktā, visvairāk māju uguns iznīcinājusi Ņižegorodskas un Voroņežas apgabalā - attiecīgi 505 un 271.

Tikai vienā Ņižegorodskas apgabala apdzīvotajā vietā vien - Kavļejas ciemā - nodegušas 25 privātmājas. "Ugunsgrēkus izraisīja elektrības vadu pārrāvumi," teica avots.

Pēc viņa rīcībā esošAJiem datiem, Ņižegorodskas apgabala teritorijā vakar  ugunsgrēkos cietuši 13 cilvēki, bet Viksunas rajonā tika evakuēti 200 iedzīvotāju.

Voroņežas apgabalā uguns izpostījusi 271 privātmāju.

"Ugunsgrēkos pieci cilvēki ir gājuši bojā, bet 21 ar miesas bojājumiem nogādāts slimnīcā. Evakuēti vairāk nekā 2500 cilvēku, kuri tagad izvietoti Voroņežas medicīnas un mācību iestādēs," teica avots.

Maskavas apgabalā iznīcinātas gandrīz 60 mājas.

Situācija ar mežu ugunsgrēkiem karstuma un sausuma pārņemtajos Krievijas centrālajos un dienvidu reģionos izraisa nopietnas bažas, jo pagaidām neizdodas novērst aizdegšanos, piebilda avots.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu