Aprēķināti Krievijas bruņu tehnikas zaudējumi karā ar Gruziju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Neatkarīgie eksperti sagatavojuši atskaiti par Krievijas kara tehnikas zaudējumiem 2008. gada augustā notikušā konflikta ar Gruziju laikā, vēsta aģentūra „Interfax”. Pēc Krievijas Stratēģijas un tehnoloģiju analīzes centra (STAC)datiem, Krievija zaudējusi sešas kaujas lidmašīnas, trīs tankus, aptuveni, divdesmit vieglās bruņutehnikas vienības un dažus desmitus kravas mašīnu.

Pilna atskaite par Krievijas zaudējumiem Dienvidosetijas konflikta laikā tiks nākamnedēļ publicēta brošūrā „Piecdienu karš”, paziņojis STAC direktors Ruslans Petuhovs.

Izanalizējot publiski pieejamos videomateriālus un fotogrāfijas, kā arī aptaujājot konflikta dalībniekus, STAC eksperti noskaidroja, ka karadarbības laikā tikušas sešas lidmašīnas – trīs Su-25, divus Su-24 un vienu Tu-22MZ. Tika noskaidrots, ka drīz pēc Dienvidosetijas konflikta aviokatastrofā bojā gājuši divi helikopteri – Mi-8MTKO un Mi-24.

Virszemes tehnikas ziņā, pēc STAC rīcībā esošajiem datiem, pretinieka darbības rezultātā, Krievija zaudējusi trīs tankus – T-72B(M), T-72B un T-625, divdesmit vieglās bruņutehnikas vienības – deviņus BMP-1, trīs BMP-2, divus BTR-80, trīs BRDM-2, kā arī pa vienam BMD-2 un MTLB-6.

Bez tam, artilērijas un tanku apšaudes rezultātā 2008. gada 8. augustā tika iznīcinātas divdesmit Krievijas miera uzturēšanas bataljona kravas mašīnas. 9. augustā artilērijas apšaudē cieta desmit GAZ-66 automašīnas. 11. augustā Gruzijas helikopteri Mi-24 apšaudīja kravas mašīnu kolonu, iznīcinot divas mašīnas Ural.

Atgādināsim, ka Krievija līdz šim nebija oficiāli publiskojusi datus par saviem zaudējumiem piecdienu kara laikā. Krievijas prokuratūras izmeklēšanas komiteja, līdz šim, atskaitījusies tikai par 67. bojā gājušām Krievijas militārpersonām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu