Gaisa piesārņojums Maskavā kļūst neciešams (93)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Dūmi, kas no tuvējo mežu un kūdras purvu ugunsgrēkiem pārklājuši Krievijas galvaspilsētu Maskavu, sestdien sasnieguši augstāko koncentrācijas līmeni kopš ugunsgrēku sākuma, radio stacijai „Echo Moskvi” pavēstījusi Maskavas gaisa monitoringa pārstāve Jeļena Ļezina. Viņa gan uzreiz piebilst, ka vēl lielāka situācijas pasliktināšanās tuvākajā laikā nav gaidāma.

Maskavā saglabājas dienvidaustrumu vējš, kas ugunsgrēku dūmus atnes tieši pilsētā. Sākot no šīs nedēļas nogales kūdras purvu ugunsgrēku dzēšana norit diennakts režīmā.

Piesārņotā gaisa dēļ Maskavu pamazām sākuši pamest tūristi un ārvalstu diplomāti. Vācija uz laiku pat slēgusi savu vēstniecību un konsulāro nodaļu, bet Austrijas, Polija un Kanāda atsaukušas no Krievijas galvaspilsētas savus diplomātus ar visām ģimenēm.

Savukārt ASV un Francija ir informējušas savus pilsoņus par tiem Krievijas reģioniem, kurus mežu ugunsgrēku dēļ nevajadzētu apmeklēt. Pašas Krievijas amatpersonas šādas rekomendācijas gan uzskata par pārspīlētām un norāda, ka tūristiem pašlaik vajadzētu apmeklēt Krievijas dienvidu reģionus un Sanktpēterburgu, bet uz Maskavu doties, kad situācija Krievijas galvaspilsētā būs uzlabojusies. Lielākajā daļā Krievijas, pēc oficiālo amatpersonu vārdiem, situācija esot pilnīgi normāla.

Bet tikmēr Maskavu pamet ne vairs tikai ārvalstu diplomāti un tūristi, bet arī putni. Savukārt dzīvnieki masveidā dodas prom no liesmu pārņemtajiem Piemaskavas mežiem.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu