Poļu karavīri Afganistānā izklaidējas, spridzinot mājas (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rp.pl

Poļu militārpersonas, kas piedalās NATO misijā Afganistānā, ir atklājušas veidu, kā lieliski izklaidēties no saviem tiešajiem pienākumiem brīvajā laikā. Sava prieka pēc karavīri spridzina pamestas mājas un cita veida būves, ko vietējie iedzīvotāji jau ilgāku laiku neizmanto. Par vienu šādu „izklaidi” plašāka sabiedrība uzzinājusi no internetā ievietota video ieraksta, ziņo laikraksts Rzeczpospolita.

Video ieraktā redzams, kā poļu karavīri, izmantojot kontrabandas ieročus, iznīcina nelielu pamestu būvi. Kāds no poļu karavīriem, kas dien šajā reģionā, atzinis, ka tas darīts izklaidēšanās nolūkos. Pašlaik šo incidentu izmeklē Polijas kara prokuratūra.

Foto: www.rp.pl

„Aizliegums uzbrukt civilajiem objektiem ir viens no starptautisko tiesību stūrakmeņiem. Neatkarīgi no tā, vai māja maksā miljoniem ASV dolāru, vai arī tā ir vienkārša būdiņa”, - tā notikušo komentējis Polijas Sarkanā krusta viceprezidents, humanitāro jautājumu eksperts Mikošs-Skuza. Viņš sacījis, ka par nodarījumu militārpersonām būs jāatbild saskaņā ar Polijas likumdošanu.

„Šādu objektu drīkst spridzināt tikai tad, ja tam ir kāds iemesls, piemēram, notiek apmācības un ir saņemta vietējo varasiestāžu atļauja”, tā uzsvēris Polijas Sauszemes spēku bijušais komandieris, ģenerālis Valdemārs Skšipčaks.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu