Bin Ladens vairs nav terorists Nr.1 (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

"Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens vairs nav terorists Nr.1. Viņa vietu tagad ieņēmis amerikāņu izcelsmes jemenietis Anvars al Avlaki, ziņo newsru.com, atsaucoties uz aģentūru ITAR-TASS.

Drošības eksperti uzskata, ka al Avlaki patlaban rada daudz nopietnākus draudus nekā bin Ladens, kurš pēc 11.septembra uzbrukumiem ASV 2001.gadā bija spiests atteikties no aktīvas darbības un slēpties no atriebības par nodarīto.

39 gadus vecais al Avlaki tagad iekļauts atjaunotajā to CIP meklējamo personu sarakstā, kuras rada īpaši bīstamus terorisma draudus mūsdienu sabiedrībai un par kurām dota pavēle par tūlītēju likvidāciju.

Vervē teroristus vietnē "Youtube"

ASV izcelsmes jemenietis al Avlaki perfekti pārvalda angļu valodu un internetā veic aktīvu terorisma propagandu un ekstrēmistu mobilizāciju cīņai ar Rietumiem. Vietnē "Youtube" vien vēl nesen bija atrodamas aptuveni 1900 al Avlaki videolekcijas. Terorista mērķis galvenokārt ir islāmticīgie jaunieši no Eiropas Savienības valstīm un ASV.

Gandrīz visi uzbrucēji saistīti ar al Avlaki

Kā ziņo avoti drošības struktūrās, gandrīz visiem teroristiem, kas pēdējā laikā uzbrukuši Rietumvalstīm, bija al Avlaki ieraksti, vai tie atradušies tiešā viņa ietekmē.

Saskaņā ar jaunākajiem izlūkošanas datiem, al Avlaki patlaban atrodas vai nu Jemenā vai Somālijā. Tieši tur pēdējā gada laikā bijis arī aktīvākais grupējuma "al Qaeda" darbības centrs. 

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu