Piektdaļa geju ASV ir inficēti ar HIV (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdaļa no ASV 21 lielpilsētā dzīvojošiem gejiem ir inficēti ar HIV un teju puse par to nenojauš, teikts jaunākajā Slimību kontroles un novēršanas centra (CDC) pētījumā.

CDC paziņoja, ka laika posmā no 2005. līdz 2008. gadam inficēšanās ar HIV geju vidū pieaugusi par 17%.

19% vīriešu, kuriem ir sekss ar citu vīrieti, ir HIV pozitīvi un 44% no šiem vīriešiem nezina par inficēšanos, teikts CDC pētījumā par vairāk nekā 8000 geju.

"Šā pētījuma vēstījums ir skaidrs: Amerikas lielajās pilsētās HIV dod postošu triecienu vīriešiem, kuriem ir sekss ar citu vīrieti. Mums nepieciešams palielināt pieeju HIV testiem, lai vairāk [cilvēku] zinātu savu stāvokli," paziņoja CDC Nacionāla centra HIV/AIDS nodaļas direktors Kevins Fentons.

Lai arī AIDS skāris visu etnisko grupu gejus, visvairāk inficēti tumšādainie geji (28%), kuriem seko latīņamerikāņu izcelsmes (18%) un baltie (16%) vīrieši, atklāts pētījumā.

Starp tiem, kuri nezināja par savu inficēšanos ar HIV, sadalījums pa etniskajām grupām bija līdzīgs - tumšādainie 59%, latīņamerikāņu izcelsmes 46% un baltie 26%.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu