Ahmadinedžads grib dubultot Irānas iedzīvotāju skaitu (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kolorītais Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads nācis klajā ar aicinājumu meitenēm iziet pie vīra 16 gadu vecumā, ziņo telepraph.co.uk.

Statistika liecina, ka patlaban vidēji Irānā sievietes pie vīra iziet 24-26 gadu vecumā. Irānas prezidents norāda, ka ar šādu statistiku nav mierā.

Ahmadinedžads paziņojis, ka irāņiem ģimeni vajadzētu sākt veidot krietni agrākā vecumā - proti, zēniem aptuveni 20, savukārt meitenēm 16-17 gadu vecumā.

Kopš nākšanas pie varas 2005.gadā Irānas prezidents Ahmadinedžads dažādos veidos mēģinājis valstī veicināt dzimstību. Irānā patlaban mīt 75 miljoni iedzīvotāju, no kuriem aptuveni trešdaļa ir vecumā no 15 līdz 30.

Šā gada jūlijā ar prezidenta svētību ieviesti dažādi finansiāli bonusi ģimenēm, kurās piedzimis bērns. Ahmadinedžads paziņojis, ka Irānas iedzīvotāju skaitu būtu vēlams divkāršot, tātad palielināt līdz 150 miljoniem.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu