Ziemeļkoreja draud ar jauniem triecieniem Dienvidkorejai (61)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ceturtdien piedraudēja, ka dos atkārtotus triecienu, reaģējot uz jebkuru Seulas "provokāciju", kā arī paziņoja, ka šonedēļ notikušajā artilērijas apšaudē daļēji vainojamas ASV.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Ja Dienvidkorejas karu kurinošās marionetes neatgriezīsies pie veselā saprāta un veiks jaunas bezatbildīgas militārās provokācijas, mūsu armija bez svārstīšanās dos otro un trešo spēcīgo fizisko prettriecienu," paziņoja Ziemeļkorejas armijas pārstāvis.

Kā ziņots, ziemeļkorejiešu artilērija otrdien atklāja uguni uz vienu no Dienvidkorejai piederošajām pierobežas salām, nogalinot četrus cilvēkus un izraisot satraukumu visā pasaulē.

Apgalvo, ka Dienvidkoreja šāva pirmā

Phenjana gan apgalvo, ka incidentu izraisījusi Seula, kuras bruņotie spēki esot raidījuši šāviņus uz Ziemeļkorejas jūras teritoriju.

Vainīga esot ASV

Incidentā daļēji esot vainojama arī Vašingtona, pateicoties kurai pēc Korejas kara, kas ilga no 1950. līdz 1953. gadam, esot novilkta "nelikumīga" jūras robeža, teikts ASV armijai adresētajā paziņojumā, kuru citē Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra.

"Korejas Rietumjūra (Dzeltenā jūra) kļuvusi par bīstamu vietu, kur ziemeļu un dienvidu konfrontācijas risks ir pastāvīgs, tikai tāpēc, ka ASV vienpusēji novilka nelikumīgu Ziemeļu robežas līniju," teikts Phenjanas bruņoto spēku pārstāvja paziņojumā. "Tāpēc ASV nevar izvairīties no atbildības par neseno apšaudi."

Joprojām apstrīd valsts robežu

Ziemeļkoreja joprojām atsakās atzīt Ziemeļu robežas līniju, kuru pēc Korejas kara nosprauda ASV vadītie ANO spēki, un pieprasa tās pārcelšanu tālāk uz dienvidiem.

Jau iepriekš pie apstrīdētās robežas notikušas letālas abu Koreju sadursmes. Tā tas bija 1999.gadā un 2002.gadā, kā arī pagājušā gada novembrī.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu