Noskaties dokumentālo filmu par "WikiLeaks" (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT ir izveidojusi vienu stundu garu dokumentālu filmu: "Wikileaks: Med Läckan Som Vapen", angļu versijā – WikiRebels jeb ... dumpinieki. Kas ir WikiLeaks, ko tā vēlas sasniegt? Vai tas ir viena cilvēka projekts vai kustības iedīglis, kas mainīs pasauli?

Daudziem var nebūt iespēja ziedot 1 stundu sava laika, lai iepazītos ar informatīvu un vērtīgu skatāmvielu. Tāpat nav pamata cerēt, ka tuvākajā nākotnē LTV varētu šo filmu atrādīt vietējai publikai. Tomēr aicinām atlicināt brīdi pēc darba, lai iepazītos ar Zviedrijas televīzijas sagatavoto materiālu.

Žurnālisti Jesper Huor un Bosse Lindquist kopš 2010.gada vasaras apmeklēja valstis, kurās WikiLeaks darbojās visaktīvāk, intervējot WikiLeaks vadītāju Džūljenu Asanžu, runasvīru Kristinu Hrafnsonu (Kristinn Hrafnsson), kā arī daudzus citus tīmekļa medijā iesaistītos. Arī Danielu Domšeitu-Bergu (Daniel Domscheit-Berg), kurš viņa un Asanža viedokļu atšķirības dēļ veido savu versiju – openleaks.org.

Kas ir WikiLeaks, ko tā vēlas sasniegt? Vai tas ir viena cilvēka projekts vai kustības iedīglis, kas mainīs pasauli? Kas ir WikiLeaks vadītājs Džūljens Asanžs – brīvības cīnītājs, spiegs vai izvarotājs? Kā slepenas informācijas publiskošana ietekmēs interneta vidi? Vai WikiLeaks ir atsevišķs incidents vai tomēr liecina par pieaugošu (ne tikai interneta) sabiedrības neapmierinātību par slepenības plīvuru, kas patiesībā slēpj politiķu vienīgo vēlēšanos - nezaudēt varu?

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu