No Ēģiptes cietumiem izbēguši tūkstošiem ieslodzīto (37)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptē, kur sesto dienu turpinās plaši nemieri, no kāda cietuma netālu no galvaspilsētas naktī izbēguši tūkstošiem ieslodzīto, bet visā valstī izbēgušo cietumnieku skaits ir vēl lielāks, svētdien paziņojušas drošības dienestu amatpersonas.

Ieslodzītie no Vādi Natrunas cietuma ziemeļos no Kairas izklīduši pa tuvējām pilsētiņām un ciemiem. Zināms, ka šajā cietumā atradās daudzi islāmistu politieslodzītie.

Astoņi cietumnieki naktī nemieru laikā nogalināti citā cietumā, austrumos no galvaspilsētas.

Vairāki desmiti ieslodzīto izlauzušies no vēl vienas ieslodzījuma vietas uz dienvidiem no Kairas. Tiek ziņots par bēgšanas gadījumiem arī citviet Ēģiptē, bet sīkākas informācijas par to trūkst. Vairākos valsts reģionos situācija nav tālu no pilnīga haosa. Kairā, Aleksandrijā un Suecā noteikta komandantstunda.

Valstī aizliedz telekanālu "Al Jazeera"

Ēģiptes līdzšinējās valdības informācijas ministrs Anass al Fiki devis rīkojumu slēgt arābu telekanālu "Al Jazeera", kas plaši atspoguļojis beidzamo dienu nemierus, kuros saskaņā ar oficiālām ziņām gājuši bojā jau 102 cilvēki.

Kā svētdien vēsta ziņu aģentūra MENA, ministrs pavēlējis no svētdienas "pilnībā apturēt "Al Jazeera" darbību Ēģiptes Arābu Republikā un anulēt visas telekanāla licences un tā darbinieku preses kartes".

Brīdī, kad MENA izplatīja šo informāciju, "Al Jazeera" vēl turpināja raidīt.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu