Mubaraks bīstas atkāpties, jo nevēlas piedzīvot haosu (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks, kura atkāpšanos vēlas panākt liela daļa ēģiptiešu, ir sniedzis pirmo interviju kopš plašo pret viņu vērsto nemieru sākšanās.

Kā vēsta BBC, Mubaraks bīstas atkāpties tagad un tūlīt, kā to prasa protestētāji, jo nevēlas, lai viņa vadītā valsts ieslīgtu haosā. Viņš brīdinājis, ka atkāpšanās gadījumā radušos politisko vakuumu aizpildītu Ēģiptē aizliegtā islāmistu politiskā partija "Musulmaņu brālība".

Vienlaikus Mubaraks noliedz, ka aiz plašajām nekārtībām, kas pārņēmušas lielu daļu galvaspilsētas Kairas un kuru rezultātā trešdien vien ir vismaz septiņi bojāgājušie un vairāk nekā tūkstotis ievainoto, stāvētu viņa atbalstītāji.

Savā pirmajā intervijā Mubaraks sacījis: „Es nekad nebēgtu no šīs valsts. Es miršu uz šīs zemes.” Viņš arīdzan piebildis, ka viņam ir sāpīgi redzēt ēģiptieti cīnāmies pret citu ēģiptieti.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu