Bahreinā vardarbīgas demonstrantu sadursmes; ir bojāgājušie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības spēku un protestētāju sadursmēs Bahreinas galvaspilsētā Manāmā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl vairāk nekā 90 demonstranti ievainoti, ceturtdien pavēstīja aculiecinieki. Tādējādi kopš protestu sākuma pirmdien kopumā dzīvību zaudējuši jau seši cilvēki.

Sadursmes sākās naktī uz ceturtdienu, kad drošības spēki centās izklīdināt demonstrantus, kas bija sapulcējušies Manāmas centrā esošajā Pērļu laukumā.

Bojāgājušo nāves apstākļi pagaidām nav zināmi.

Kā stāsta notikuma aculiecinieki, likumsargi pret protestētājiem lietojuši gumijas lodes un asaru gāzi.

"Viņi uzbruka laukumam, kur simtiem cilvēku nakšņoja teltīs,"

norāda kāds aculiecinieks.

Vietējā slimnīca ir pārpildīta ar ievainotajiem demonstrantiem, un vēl trīs stundas pēc uzbrukuma sākuma neatliekamās medicīniskās palīdzības un privātās automašīnas turpināja cietušo nogādāšanu ārstniecības iestādēs.

Bruņoti policisti nelaiž uz centrālo laukumu

Ceturtdienas rītā drošības spēku karavīri izvietoti visā Manāmā. Uz Pērļu laukumu vedošos ceļus bloķē bruņoti policisti, bet uz ielām izveidoti kontrolposteņi, kas izraisījis milzīgus satiksmes sastrēgumus.

Tikmēr Bahreinas varasiestādes, neraugoties uz ASV aicinājumiem saglabāt mieru, skaidro, ka demonstranti nav atstājuši citu iespēju.

Protestētāji aiztikti, jo neesot bijis citas iespējas

"Drošības spēki evakuēja Pērļu laukumu, kad vairs nebija atlikušas nekādas izredzes sākt dialogu," norāda Iekšlietu ministrija. "Daži no laukuma prom devās brīvprātīgi, bet citi atteicās pakļauties likumam, un tādēļ bija nepieciešama iejaukšanās, lai viņus izkliedētu."

Kopš otrdienas, kad pret valdošo režīmu vērsto demonstrāciju laikā policija nogalināja divus šiītu protestētājus, Manāmas centrā esošajā Pērļu laukumā pulcējas tūkstošiem demonstrantu.

Paši demonstranti Pērļu laukumu jau pārdēvējuši par Tahrīra jeb Brīvības laukumu, acīmredzami iedvesmojoties no ēģiptiešiem, kam pēc plašajiem nemieriem un protestiem izdevās gāzt valstī teju 30 gadus valdījušo prezidentu Hosni Mubaraku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu