Nīderlandē iesaka deportēt austrumeiropiešus - bezdarbniekus (85)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varasiestādēm būtu jāveicina, ka bez darba palikušie austrumeiropieši dodas atpakaļ uz savu dzimteni. Un, ja viņi to atsakās darīt brīvprātīgi, šie imigranti būtu jādeportē, šādu viedokli intervijā laikrakstam "Telegraaf" paudis Nīderlandes sociālo lietu un nodarbinātības ministrs Henks Kamps.

Jāpārbauda rūpīgāk

Viņaprāt, ir grūti izkontrolēt, ar ko austrumeiropieši nodarbojas un kur viņi mitinās, tādēļ būtu rūpīgāk jāveic šo iebraucēju reģistrēšana, lai nodrošinātu, ka viņi maksā par "saņemtajiem pakalpojumiem", raksta tīmekļa izdevums "DutchNews".

Pēc Nīderlandes iekšlietu ministra rīcībā esošajiem datiem, aptuveni 40% bezpajumtnieku patversmēs mītošo cilvēku ir poļi.

"Valdībai tas ir cilvēkiem jānorāda, un, ja viņi neieklausās un turpina atgriezties, viņi ir jādeportē.

Pēdējais solis būtu viņu pasludināšana par "nevēlamiem ārzemniekiem"," brīdina Kamps.

Aktualizē arī citi

Viņš gan nav vienīgais nīderlandiešu politiķis, kas pēdējā laikā pievērsies šim jautājumam.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kāds sociālistu likumdevējs lūdza palīdzību cīņā pret austrumeiropiešu imigrantu "cunami" Zundertas pilsētā.

Kopumā Nīderlandē šobrīd dzīvo un strādā aptuveni 200 000 austrumeiropiešu. Vairums iebraucēju nodarbināti lauksaimniecības un gaļas pārstrādes uzņēmumos.

"Es nevaru apstādināt cilvēkus, kuriem ir tiesības šeit ierasties," skaidroja ministrs. "Taču, manuprāt, mums pašiem ir pietiekami daudz cilvēku, kas varētu aizpildīt šīs darbavietas."

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu