Ziemeļkaukāzā nogalināti vairāki tūristi no Maskavas (155)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NTV kanāla stopkadrs

Krievijas Ziemeļkaukāza republikā Kabardā-Balkārijā islāmistu kaujinieki nogalinājuši trīs un ievainojuši divus tūristus no Maskavas, kas bija ieradušies slēpot Elbrusa kalnā, sestdien paziņoja prokuratūra.

Pēc tās sniegtās informācijas, piektdienas vakarā pie Zajukajevas ciema vieglā automašīna, kurā atradušies divi cilvēki maskās ar automātiem, piespiedusi mikroautobusu ar pieciem tūristiem no Maskavas un Maskavas apgabala pie ceļa apmales. Uzbrucēji, noskaidrojuši, kas atrodas mikroautobusā, atklājuši uguni un aizbraukuši.

Trīs tūristi nogalināti un divi ievainoti, bet mikroautobusa vadītājs - vietējais iedzīvotājs nav cietis.

Tūristi bijuši ceļā no Miņeraļnije Vodi lidostas uz Baksanas kūrortu Elbrusa pakājē.

Islāmistu grupējuma "Kaukāza emirāts" interneta mājaslapā "Islamdin.com" ievietotajā paziņojumā teikts, ka modžahedi nogalinājuši tūristus, jo viņi atradušies kara zonā.

Savukārt sestdienas naktī nenoskaidrotas personas uzspridzinājušas trošu ceļu Elbrusa pakājē. Sagrauti balsti un nogāzušies 30 vagoniņi, informēja trošu ceļa uzturēšanas kompānija. Incidentā neviens nav cietis.

Elbruss ir viena no populārākajām ziemas slēpošanas vietām Krievijā.

Pagājušajā gadā Krievijas valdība paziņoja par astoņus miljardus latu vērtu programmu, kas paredz Ziemļkaukāzā izveidot piecus jaunus slēpošanas kūrortus. Viens no tiem atradīsies Elbrusā un varēs uzņemt 29 000 cilvēku dienā.

Komentāri (155)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu