FIB esot izspiegojis ASV musulmaņu draudzes (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Beth Rankin

ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) iesūdzēts tiesā saistībā ar apsūdzībām spiegošanā Amerikas musulmaņu draudzēs, ziņo ārvalstu mediji.

Tiesā pret FIB vērsusies Amerikas Pilsoņu tiesību savienība un Amerikas-Islāma attiecību padome. Abas ietekmīgās organizācijas prasībā skaidro, ka FIB izlūki esot iefiltrējušies Kalifornijas mošejās.

FIB darbinieki esot nelikumīgi ieguvuši draudzes biedru kontaktinformāciju, kā arī filmējuši mošeju telpas. Notikušais atklājies, kad tika atklāta kāda FIB aģenta viltus identitāte.

Prasība balstīta uz to, ka ikvienam cilvēkam Amerikas konstitūcija garantē ticības brīvību, savukārt FIB darbību ietvaros draudzes biedri tikuši pakļauti "diskriminējošai novērošanai" tikai savas reliģiskās piederības dēļ.

FIB pārstāvji prasību tiesā nekādi nekomentē, bet uzsver, ka reliģiskā piederība nav bijis iemesls nevienai novērošanas vai izmeklēšanas epizodei. Ja kādas likumīgās drošības iestāžu darbības tiekot veiktas, tad tikai aizdomās par "kriminālām darbībām". Prasības uzturētāji tikmēr norāda, ka FIB izmeklēšanas rezultātā nav ierosināta neviena krimināllieta, un tas savukārt liecinot, ka islāma piekritēji tikuši novēroti bez pamatota iemesla.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu