Francijā par zīdaiņa nāvi tiesā vecākus-vegānus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/fnavarro

Francijā tiesas priekšā stājies laulāts pāris - vegāni, kurus apsūdz nolaidībā, kas noveda pie abu 11 mēnešus vecā bērniņa nāves. Autopsijā konstatēts, ka bērns bija fiziski novārdzināts no nepietiekamā uztura, ziņo ārvalstu mediji.

Abi bērna vecāki ir vegāni - savā uzturā pilnībā nelieto nekādus dzīvnieku izcelsmes produktus, to vidū arī olas un pienu. Savukārt zīdainis visu laiku barots tikai ar 37 gadus vecās mātes pienu.

Vecāki 2008.gada martā izsauca ātro palīdzību, sūdzoties, ka viņu mazā meitiņa izskatās ārkārtīgi sagurusi. Kad ātrā palīdzība atbrauca uz nelielo ciematu 150 kilometru attālumā no Parīzes, bērniņš jau bija miris.

Ātrās palīdzības darbinieki par notikušo ziņoja arī policijai, jo zīdainis izskatījās bāls un ārkārtīgi tievs. Meitenīte svēra 5,7 kilogramus, lai gan šajā vecumā vidējais bērnu svars ir ap 8 kilogramiem. Sekcijā tika atklāts, ka bērns ir novārdzis un tam akūti trūcis dažādu barības vielu un vitamīnu.

Pārim izvirzītas apsūdzības "nolaidībā vai pārtikas nenodrošināšanā, kas izraisījusi nāvi". Notiesāšanas gadījumā abiem var draudēt pat 30 gadus ilgs cietumsods.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu