Itālija draud, ka ļaus Āfrikas imigrantiem izklīst pa Eiropu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni piektdien piedraudēja, ka ļaus Itāliju sasniegušajiem Ziemeļāfrikas imigrantu pūļiem doties tālāk pie saviem radiem un draugiem citās Eiropas valstīs, neraugoties uz šo zemju nevēlēšanos ceļotājus uzņemt.

Itālijas imigrācijas krīzei "galvenais atrisinājums ir repatriācija", tomēr "daudzi imigranti pauduši vēlmi pievienoties radiniekiem un draugiem Francijā, Vācijā un citās valstīs", skaidroja Berluskoni. "Ņemot vērā imigrantu vēlmi doties uz citām valstīm, mēs varētu izdot pagaidu uzturēšanās atļaujas, ar kurām viņi varētu brīvi pārvietoties pa Eiropu."

Imigranti, kas vēlas doties uz citām valstīm, tiks "pārvietoti uz uzņemšanas centriem netālu no [Itālijas] robežām," sacīja premjers.

Šī iecere tagad tiek attīstīta, lai vērstu spiedienu pret Eiropu, jo tā līdz šim "kategoriski atteikusies sadarboties", norādīja Itālijas iekšlietu ministrs Roberto Maroni.

Berluskoni pirmdien dosies uz Tunisiju, kur tiksies ar premjerministru Bedži Kaidu Esebsi un centīsies viņu pārliecināt, lai Tunisija pieņem atpakaļ tūkstošiem imigrantu, kas kopš gada sākuma šo Ziemeļāfrikas valsti pametuši un ieradušies Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu