Sastāda Minskas spridzinātāju fotorobotus; ir aizturētie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Minskas tiesībsargājošās iestādes ieguvušas informāciju par terorakta iespējamiem organizatoriem. Patlaban sastādīti divu ar spridzināšanu saistīto vīriešu fotoroboti, ziņo Krievijas ziņu mediji, un esot arī pirmie aizturētie.

Sprādziens Minskas metro atzīts par teroraktu. Saskaņā ar jaunāko informāciju, bojā gājuši 12 cilvēki, bet vēl gandrīz 150 ievainoti. Jau kopš vakardienas kaimiņvalstī izsludinātas sēras.

Avoti Baltkrievijas varas iestādēs vēsta, ka teroraktu gatavojušas vairākas personas. Divi fotoroboti sastādīti, izmantojot arī sprādziena aculiecinieku sniegto informāciju. "Izmeklētāju grupa caurskatījusi metro novērošanas kameru videoierakstus. Bez tam mums izdevies iegūt virkni konkrētu liecību no pilsoņiem, informāciju, kas skar konkrētas personas, kuras raisa mūsu aizdomas," informē Baltkrievijas drošības iestādes.

"Vairāki aizturētie"

Baltkrievijas amatpersonas otrdien ap pusdienlaiku apstiprināja, ka spridzināšanas lietas ietvaros aizturēti "vairāki cilvēki". To žurnālistiem apliecināja īpaši šā nozieguma izmeklēšanai izveidotās operatīvās grupas vadītājs, ģenerālprokurora vietas izpildītājs Andrejs Šveds.

Atbildību par notikušo teroraktu pagaidām neviens nav uzņēmies.

Spridzeklis - ekvivalents pieciem kilogramiem trotila

Varas iestādes noskaidrojušas, ka metro stacijā "Oktjabrjskaja" eksplodējušais spridzeklis ekvivalents pieciem kilogramiem trotila. Bumbā bijuši ievietoti arī metāla priekšmeti, lai bumba izmestu šķembas un nodarītu vēl lielāku postu.

Sprādziens Minskas metro nogranda vakar dažas minūtes pirms sešiem vakarā pēc vietējā un Latvijas laika.

Lukašenko: noticis mēģinājums destabilizēt valsti

Tikmēr autoritārais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sprādzienu nodēvējis par mēģinājumu Baltkrieviju destabilizēt.

"Es neizslēdzu iespēju, ka šis sprādziens bija dāvana no ārvalstīm,"

paziņoja prezidents. Notikušo teroraktu kā mēģinājumu destabilizēt situāciju Baltkrievijā otrdien raksturoja arī izmeklēšanas grupas vadītājs Šveds.

Prezidents saistībā ar vakardienas sprādzienu velk paralēles ar sprādzienu Baltkrievijas neatkarības dienas koncertā 2008.gadā, kad tika ievainoti 50 cilvēki. Šā sprādziena rīkotājus tā arī neizdevās noskaidrot.

"Domāju, ka šie, iespējams, ir vienas ķēdes posmi. Mums jānoskaidro, kurš iegūtu labumu, apdraudot mieru un stabilitāti Baltkrievijā, kurš aiz tā visa stāv," teica Lukašenko.

Opozīcija: Lukašenko notikušo cenšas izmantot savā labā

Ārvalstu prese, analizējot notikušo, norāda, ka vainīgie sprādzienu rīkošanā tomēr, visdrīzāk, jāmeklē pašā Baltkrievijā.

Tikmēr Baltkrievijas opozīcija izteikumos gājusi vēl tālāk, paziņojot, ka prezidents Lukašenko notikušo cenšas izmantot savā labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu