Domās, ko darīt ar aizdedzinājušos sievieti Berlīnē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas valstspiederīgajai, kura demonstratīvi aizdedzinājās Berlīnē, plānots veikt ādas pārstādīšanas operāciju un intensīvās terapijas nodaļā viņa varētu pavadīt nedēļu, par ārstu pirmdien sacīto informēja Latvijas vēstnieks Vācijā Ilgvars Kļava.

Trīs nedēļas ilgs rehabilitācijas kurss

Kā ziņots, Berlīnē pie Reihstāga ēkas svētdien ap pusdienlaiku aizdedzinājusies 58 gadus veca sieviete no Latvijas, vēstīja "Sueddeutsche.de".

Kļava skaidroja, ka

pēc izrakstīšanas no intensīvās terapijas nodaļas Latvijas pilsoni apmeklēs vēstniecības darbinieki, lai uzzinātu sievietes domas par to, kā būtu jārīkojas tālāk.

Pēc ārstu prognozēm, cietušajai būs nepieciešams trīs nedēļas ilgs rehabilitācijas kurss. Lai atvieglotu nepieciešamo procedūru veikšanu, vēstniecība gatavo Latvijas pilsonei nepieciešamo Eiropas veselības apdrošināšanas kartes aizstājošo dokumentu un pašlaik arī sazinās ar viņas radiniekiem Latvijā.

Gribēja iegūt politisko patvērumu

Vēstnieks pastāstīja, ka sieviete jau 2010.gada aprīlī ir vērsusies Latvijas vēstniecībā ar vēlmi iegūt politisko patvērumu Vācijā, jo uzskatījusi, ka "Latvijas iestādes viņu vēlas nogalināt". Tomēr pēc sazināšanās ar sievietes radiniekiem viņi atsūtīja naudu, un mūsu valsts pilsone tolaik atgriezās Latvijā.

Kļavas rīcībā esošie dokumenti liecina, ka viņa jau agrāk ir mēģinājuši izdarīt pašnāvību, kā arī tikusi ievietota Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Sieviete vēlāk sūdzējās par nelikumīgu ievietošanu psihiatrijas slimnīcā, taču varas iestādes neatrada pierādījumus, kas apstiprinātu nelikumīgu rīcību.

Pamana apsardzes darbinieks

Jau ziņots, ka, pēc policijas pārstāves teiktā, sievietes aizdedzināšanos pamanījis apsardzes darbinieks, kas paspējis iejaukties un sniedzis viņai pirmo palīdzību. Sieviete nogādāta slimnīcā ar otrās pakāpes kāju apdegumiem.

Vācijas mediji vēsta, ka sievietei esot bijis līdzi plakāts, kurā viņa protestējusi pret Latvijas un Vācijas attiecībām un paudusi neapmierinātību par varas iestāžu attieksmi pret viņas Latvijā dzīvojošo māti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu