NATO sāk aptrūkties munīcija operācijai Lībijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO sāk aptrūkties augstas precizitātes bumbas un cita veida munīcija operācijai Lībijā pret diktatora Muamara Kadafi spēkiem, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Atsaucoties uz augsta ranga NATO un ASV amatpersonām, avīze raksta, ka munīcijas trūkums izgaismo robežas, kādas ir Lielbritānijai, Francijai un citām Eiropas valstīm uzturēt pat relatīvi mazu militāru operāciju.

Problēmas mērogs netiek pieminēts.

Munīcijas trūkums, kā arī ierobežotais pieejamo lidmašīnu daudzums, dažām amatpersonām radījis bažas, vai ASV var arī tālāk izvairīties no atgriešanās uzlidojumu kampaņā, raksta avīze. Līdz šim NATO vadība nav lūgusi ASV atkal piešķirt lidmašīnas, taču vairākas ASV militārpersonas saka, ka prognozē to atgriešanos Lībijas operācijā.

ASV pagājušajā nedēļā no Lībijas operācijas atsauca aptuveni 50 kaujas lidmašīnas, kad kontroli pār misiju nodeva NATO, lai arī kopš tā laika tās piedalījušās dažās misijās Kadafi spēku pretgaisa aizsardzības sistēmu iznīcināšanai.

Pašlaik uzlidojumos piedalās tika sešas no 28 NATO dalībvalstīm, no kuriem pusi veic Francija un Lielbritānija. Otru pusi uzlidojumu veic Beļģija, Dānija, Norvēģija un Kanāda.

Kā laikrakstam pavēstīja augsta ranga administrācijas amatpersona, viņš sagaida, ka citas valstis "dažās tuvākajās dienās" paziņos par lidmašīnu piešķiršanu, kas būs bruņotas ar lāzervadāmu munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu