Indija sēro par garīgā līdera Sai Baba nāvi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slimnīcā Indijā svētdien miris viens no prominentākajiem valsts garīgajiem līderiem Sai Baba, izraisot sēras tūkstošos viņa sekotāju.

85 gadus vecais guru Sai Baba nomira svētdien Putaparthi Augstākās medicīnas zinātnes institūta slimnīcā, kur ārsti jau vairāk nekā trīs nedēļas cīnījās par viņa dzīvību.

Pie slimnīcas ēkas sapulcējušies tūkstošiem hinduistu, sērojot par guru nāvi. Policija pie slimnīcas uzstādījusi nožogojumus, lai ierobežotu cilvēku pūli, aicinot ticīgos saglabāt mieru pēc paziņojuma par viņa nāvi.

"Sai Baba savā fiziskajā veidolā vairs nav ar mums. Savu pēdējo elpas vilcienu viņš ievilka plkst.7:40 un nomira no sirds un elpceļu nespējas," teikts slimnīcas izdotajā paziņojumā.

Indijas dienvidu pilsētā Putaparthi jau vairākas nedēļas pulcējās guru Sai Baba sekotāji, aizlūdzot par brīnumu, kas ļautu viņam atlabt.

Guru Sai Baba ir miljoniem sekotāju visā pasaulē, kuru vidū ir bijušais Indijas premjerministrs Atals Bihari Vadžpajī, prominenti Indijas tiesneši, aktieri un politiķi, kā arī Indijas kriketa leģenda Sačins Tendulkars un Holivudas zvaigzne Goldija Hauna.

Sai Baba tiek uzskatīts par 1918.gadā mirušā guru Shirdi Sai Baba reinkarnāciju. Viņam tiek piedēvētas dažādas pārdabiskas spējas, tostarp smagu slimību dziedināšana.

Viņa vadītā organizācija Indijā atbalstījusi daudzus veselības aprūpes un izglītības projektus, kā arī dzeramā ūdens sistēmu ieviešanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu