Bin Ladena notveršanas gadījumā draudēja ar atombumbu Eiropai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzu pasaules valstu iedzīvotāji un eksperti bažījas, ka ziņas par "Al Qaeda" līdera nāvi varētu izraisīt radikāli noskaņoto islāmisko organizāciju atriebību un pat nemierus. Tiek atgādināts arī, ka teroristi savulaik draudēja ar atombumbu Eiropai, ja bin Ladens tiks sagūstīts.

"WikiLeaks" pagājušajā nedēļā publiskoja informāciju, ka viens no 11.septembra terora aktu organizētājiem Halids Šeihs Mohammeds brīdinājis, ka Eiropā teroristi paslēpuši atombumbu, kura tikšot uzspridzināta, ja bin Ladens tiks notverts.

Halids Šeihs Mohammeds šādu informāciju esot sniedzis pratināšanas laikā Gvantanamo cietumā. Terorists tika notverts 2006.gadā.

Satraukumu par savu pilsoņu drošību arābu valstīs paudušas arī ASV amatpersonas. Amerika izplatījusi brīdinājumu saviem pilsoņiem ievērot ārkārtīgu piesardzību, ņemot vērā, ka ziņas par bin Ladena nāvi var izraisīt sevišķi asu pret amerikāņiem vērstu reakciju islāma pasaulē. Izdotais brīdinājums spēkā vismaz līdz 1.augustam.

Sola turpināt "svēto karu"

Tikmēr līdz ar pirmajām ziņām par bin Ladena nāvi ar "Al Qaeda" saistītās interneta vietnēs parādījušies publikācijas, kurās tiek solīts, ka "svētais karš pret neticīgajiem" turpināsies.

Islāma mediji turklāt pagaidām pret ziņām par "Al Qaeda" līdera nāvi izturas piesardzīgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu