Osama bin Ladens nogalināts ar šāvienu galvā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV jūrasspēku īpašā vienības SEAL operācijas laikā Pakistānā teroristu tīkla "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens nogalināts, iešaujot viņam galvā, pirmdien aģentūrai AFP pastāstīja kāda ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Elites karavīru vienība SEAL tiek izmantota pašās riskantākajās pretterorisma misijās, kā arī izlūkošanas un netradicionālās karadarbības operācijās.

Centrālas Izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadībā pirmdienas naktī SEAL komanda veica uzbrukumu no helikopteriem nopietni apsargātai savrupmājai Abotabadas pilsētā pie Pakistānas galvaspilsētas Islāmabadas, kuru ASV izlūkošanas speciālisti bija noteikuši kā bin Ladena slēptuvi.

Par uzbrukumiem atbildīgais bija CIP direktors Leons Paneta, kuru ASV prezidents Baraks Obama nesen nominēja aizsardzības ministra amatam, bet misiju izpildīja jūrasspēku īpašā vienība SEAL, teica amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Telekanāls CNN operāciju raksturoja kā misiju, kuras uzdevums bija nogalināt bin Ladenu, bet ASV amatpersonas aģentūrai AFP klāstīja, ka bin Ladens ir pretojies, kā jau tas iepriekš esot paredzēts. Arī kāda ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, aģentūrai "Reuters" teica, ka misijas uzdevums bijis nogalināt, nevis sagūstīt bin Ladenu.

Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" vadītāja līķis jau ir apbedīts jūrā, aģentūrai AFP teica divas amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas. "Mēs vēlējāmies izvairīties no situācijas, ka tā [bin Ladena kapavieta] kļūst par svētvietu," skaidroja amatpersonas, piebilstot, ka nebija laika sarunām ar citām valstīm par iespējamo apbedīšanu.

Savukārt Kairas Azhara islāma studiju centra imāma pārstāvis paziņoja, ka apglabāšana jūrā islāmā nav pieņemama.

"Ja tā ir patiesība, ka [bin Ladena] līķi iemeta jūrā, tad islāms ir pilnībā pret to," teica šeiha Ahmeda al Tajeba padomnieks Mahmuds Azabs, piebilstot, ka katra cilvēka mirstīgās atliekas, neatkarīgo no reliģiskās piederības vai nāves apstākļiem, ir jāciena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu