Obama un Baidens bin Ladena operāciju vēroja tiešraidē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV amatpersonas atklājušas, ka ASV prezidents Baraks Obama, viceprezidents Džo Baidens, valsts sekretāre Hilarija Klintone un citas augstākās amatpersonas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena notveršanas operāciju Baltajā namā vēroja tiešraidē, ziņo "Daily Telegraph". Baltais nams publiskojis fotogrāfijas, kurās ASV vadība redzama tiešraides brīdī.

Bildēs ASV augstākās amatpersonas izskatās saspringtas un uztraukušās. Vienā no fotogrāfijām valsts sekretāre Hilarija Klintone ar roku aizsegusi muti.

Foto: whitehouse.org

Baltā nama darbinieki atklāj, ka bin Ladena operācijas gaitā bijusi viena no saspringtākajām situācijām visā Obamas prezidentūras laikā. "Minūtes vilkās kā dienas. Prezidents bija ārkārtīgi uztraucies par mūsu cilvēku drošību," teica prezidenta padomnieks pretterorisma jautājumos Džons Brenna.

"Situācija bija ļoti saspīlēta. Daudzi cilvēki aizturēja elpu. Starp brīžiem, kad saņēmām jaunākās atskaites no notikuma vietas, visi lielākoties klusēja," saka Brenna.

"Kad beidzot informēja, ka mūsu cilvēki spējuši tikt līdz apmetnei un atraduši personu, kurš, kā viņi uzskata, ir bin Ladens, bija milzīga atvieglojuma sajūta," tā Brenna.

Amatpersonas vēro prezidenta uzrunu tautai
Amatpersonas vēro prezidenta uzrunu tautai Foto: whitehouse.org
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu