Ļvovā 9.maija pasākumos izraisās sadursmes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļvovas pilsētā, Ukrainas rietumos, pirmdien Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumu laikā izraisījušās sadursmēs vairāku desmitu nacionālistu un prokrieviskas demonstrācijas dalībnieku starpā.

Pirmās ielu kaujas sākās, kad prokrieviskie demonstranti mēģināja novietot 30 metru garu transparentu pie pilsētas lielākā pieminekļa padomju armijai.

Vairāki desmiti ukraiņu nacionālistu mēģināja izlauzties cauri milicijas kordonam un un transparentu saplēst, kā arī apgāzt autobusu, kurā atradās krievu nacionālisti.

Sadursmēs viens ukraiņu nacionālistu kustības "Svoboda" ("Brīvība") aktīvists guvis tik smagus savainojumus, ka nonācis slimnīcā. Ievainoti vēl arī citi cilvēki.

Kā vēsta tīmekļa medijs "Korrespondent", Ļvovā izraisoties sadursmēm, "Svoboda" aktīvistam un pilsētas domes deputāta palīgam Oļegam Kovpakam iešauts kājā, bet apgabala Antifašistiskās koalīcijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kaļiņuks - piekauts.

Citā incidentā "Svoboda" aktīvisti Krievijas amatpersonām, kas bija ceļā uz Slavas pauguru, atņēma piemiņas vainagu, kuru Krievijas ģenerālkonsuls Ļvovā Oļegs Astahovs bija paredzējis novietot karavīru kapos.

Atņēmuši amatpersonām vainagu, aktīvisti to sabradājuši, vēsta tīmekļa medijs ZIK.

"Maniem kolēģiem tika atņemts un samīdīts vainags, kuru man vajadzēja nolikt kara kapsētā Slavas paugurā," medijam sacīja konsuls.

Uz pasākumu Slavas paugurā ieradušies veterāni un sabiedrisko organizāciju pārstāvji sūdzējās, ka ceļā uz piemiņas pasākumiem viņiem norautas Georga lentes.

"Svoboda" pārstāvji, kas atradās otrpus milicijas kordonam, tikmēr sauca: "Atnāks Bandera un ieviesīs kārtību! Čemodāns - stacija - Krievija! Moskaļus uz Krieviju!"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu