Baltijas jūrā dreifē kruīza kuģis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Elektrosistēmas problēmu dēļ apmēram 2000 pasažieru un apkalpes locekļu svētdienu pavadīja uz dreifējoša kruīza kuģa Baltijas jūrā, svētdien paziņoja Zviedrijas krasta glābšanas dienests.

Šveices un Itālijas kopuzņēmuma "MSC Cruises" lainera "Opera" tehniskās problēmas radās pie Zviedrijas salas Gotlandes krastiem.

Svētdienas vakarā izsūtītajā paziņojumā medijiem kruīza kompānija informē, ka kuģi pietauvos Nīneshamnas ostā Zviedrijā, kur tiks organizēta visu 1800 pasažieru pārvietošana. Kuģi krastā nogādāt palīdzēs citi kuģi. Kā kompensāciju pasažieriem Ženēvā bāzētā kompānija piedāvās līdz 2012.gada beigām doties citā kruīza ceļojumā.

"Opera" no Sauthemptonas ostas Lielbritānijā izbrauca 7.maijā. 10 dienas ilgajā braucienā kruīza kuģim vajadzēja apmeklēt Stokholmu, Helsinkus, Sanktpēterburgu un Kopenhāgenu, bet otrdien atgriezties Southemptonā.

Svētdien ap pulksten 11 (pulksten 12 pēc Latvijas laika) kuģis sāka dreifēt, bet ap pulksten 17.30 (20.30 pēc Latvijas laika) tas bija tikai 10 kilometru attālumā no Gotlandes pilsētas Visbijas krastiem. Sākotnējā informācija liecina, ka pilnībā apstājās darboties kuģa elektroapgādes sistēma.

Kompānija informē, ka pirmdienas priekšpusdienā kuģis ieradīsies Nīneshamnā.

Lielākā daļa pasažieru uz kuģa klāja ir eiropieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu