Divas trešdaļas viesstrādnieku pametuši Īriju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamatojoties uz Īrijas Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajiem datiem, tiek uzskatīts, ka no miljona ārvalstu pilsoņu, kas oficiāli strādāja Īrijā laikā no 2004. līdz 2009. gadam, divas trešdaļas no Īrijas ir izceļojuši līdz 2010.gada sākumam. CSO konstatē, ka šā perioda beigās aktīvi bija tikai nedaudz vairāk nekā trešdaļa iebraukušo, ziņo portāls "Baltic-ireland.ie".

Oficiālie dati liecina, ka 600 tūkstoši ārvalstu pilsoņu, kuri iepriekš bija reģistrēti valstī kā strādājošie, 2010. gadā nebija reģistrēti ne kā nodokļu maksātāji, ne sociālo pabalstu saņēmēji, tādējādi tiek pieņemts, ka viņi Īriju ir pametuši.

No 118 tūkstošiem ārvalstnieku, kam PPS (Personal public Service) numuri tika piešķirti 2004.gadā, 2009.gadā tikai viena trešdaļa joprojām strādāja vai arī saņēma sociālos pabalstus. CSO arī norāda, ka tikai trešā daļa no tiem, kas Īrijā ieradās 2009.gadā, darbu atrada tajā pašā gadā.

CSO apgalvo, ka no tiem, kas nestrādāja algotu darbu un nesaņēma sociālos pabalstus, neliela daļa bija sākuši savu biznesu. Arī pieļaujot to un ņemot vērā, ka daļa bija devušies ēnu ekonomikā un strādā neoficiāli, nemaksājot nodokļus, CSO uzskata, ka vismaz 600 tūkstoši ārvalstu pilsoņu laikposmā līdz 2009.gada beigām valsti atstājuši. Visu ārzemju nacionalitāšu grupās strādājošo skaits bija samazinājies zem 50%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu