Krievu tūristu nāvē vaino viltotu viskiju "Mister Burdon"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ben hanbury

Turcijā, kur pagājušajā nedēļā ar alkoholu masveidā saindējās krievu tūristi un trīs jaunas sievietes mira, noskaidrots, ka uz jahtas, kur tūristi atpūtās, lietots viltots viskijs "Mister Burdon", raksta newsru.com.

Eksperti atklājuši, ka uz jahtas konfiscētajā viskijā ir etilspirts, kura daudzums trīs reizes pārsniedz normu.

Tiek uzskatīts, ka ar indīgo dziru tūristus cienājuši izklaides brauciena organizatori. Iepriekš bija izskanējis, ka tūristi alkoholu uz jahtas klāja uznesuši paši. Tikmēr jahtas kompānija apgalvo, ka jahtas bārā saindēšanās nevarētu būt notikusi - viesi parasti tiekot cienāti ar vietējā ražojuma dzērieniem un viskijs dzērienu kartē vispār neesot piedāvāts.

Turcijas varas iestādes apgalvo, ka viltotais viskijs valstī ievests no Ziemeļkipras un visā valstī pārdoti aptuveni 12 000 pudeļu indīgā viskija. Tikmēr Ziemeļkipra kategoriski noliedz, ka viskijs Turcijā ievest no tās teritorijas.

Krievijas varas iestādes sola, ka, ņemot vērā pretrunīgās informācijas daudzumu un situācijas nopietnību, neatkarīgu izmeklēšanu veiks pašu spēkiem.

Jau ziņots, ka jahtas izbraucienā Turcijā bija devušies kopumā 70 tūristi. Sūdzības par veselību pēc brauciena parādījušās 22 tūristiem no Krievijas. Dažu dienu laikā no saindēšanās ar etilspirtu Turcijā mira divas jaunas sievietes, vēl viena tika nogādāta slimnīcā un mira pēc atgriešanās no Turcijas Krievijā. Krievijas tiesībsargi sola meklēt izskaidrojumu, kāpēc no visiem tūristiem ar alkoholu saindējās tieši 22 krievu tūristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu