Viļņas mērs ar tanku saplacina uz veloceliņa atstātu auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Akcijas organizētāju foto

Kolorītais Lietuvas galvaspilsētas Viļņas mērs Artūrs Zuoks nācis klajā ar kārtējo iniciatīvu, cīnoties pret netaisnībām galvaspilsētas ielās. Šoreiz vienmēr aktīvā mēra redzīgā acs kritusi uz nevērīgiem autovadītājiem, kuri savus spēkratus mēdz atstāt uz veloceliņiem.

Lai demonstrētu, ar kādu nopietnību pilsētas vadība pret šādiem pārkāpumiem izturas, Zuoks sarīkoja paraugdemonstrējumu, kura laikā ar īstu bruņumašīnu pārbrauca pāri uz veloceliņa novietotai "Mercedes-Benz" automašīnai.

"Mums vienreiz ir gana ar šiem luksusa auto šoferiem, kuri atstāj savus auto uz veloceliņiem un gājēju pārejām. Domāju, tanks ir labs instruments, lai parkošanās problēmas beidzot atrisinātu," paziņoja Zuoks.

Lai gan skaidrs, ka pompozā auto saplacināšana ir tikai reklāmas akcija, jāpiekrīt, ka šāda rīcība, domājams, dzirdīgas ausis var aizsniegt krietni labāk nekā reklāmas televīzijā vai radio.

Jāpiebilst, ka mērs Zuoks ir visai neparasta personība. Savu mēra uzdevumu novērst nejēdzības pilsētā viņš uztver ar visu nopietnību un saka, ka pilsētnieku ikdienas grūtības gatavs izbaudīt pats uz savas ādas. Nevienu Viļņas iedzīvotāju, domājams, vairs nepārsteidz skats, kā Zuoks dodas inspicēt nekārtībā esošas sabiedriskās tualetes, pa pilsētu pārvietojas ar moderno sageway braucamo, tērpies tautastērpā, vai Viļņas ielās filmē miniintervijas ar iedzīvotājiem, vaicājot par problēmām, kas viņus uztrauc.

43 gadus vecais Zuoks aprīlī tika pārvēlēts mēra amatā. Viņš augsto posteni ieņēma arī līdz iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām pirms četriem gadiem, bet 2008.gadā viņš zaudēja pašvaldības padomes deputāta mandātu, kad tika notiesāts par mēģinājumu vēl piecus gadus pirms tam notikušo mēra vēlēšanu laikā uzpirkt kādu pilsētas padomes locekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu