Lietuvā sadūrušās lidmašīnas. Viena piedalījusies mācībās Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvija no Lietuvas gaida plašāku informāciju par NATO patruļlidmašīnas un Lietuvas militārās lidmašīnas sadursmi netālu no Šauļiem.

Latvija no Lietuvas gaida plašāku informāciju

Latvijas aizsardzības ministrs Atis Pabriks, komentējot negadījumu, atzina, ka dzīvē visādi gadoties, taču, par laimi, šoreiz iztikts bez traģiskām sekām. Latvija gan pašlaik no Lietuvas gaidot plašāku informāciju par negadījuma apstākļiem.

"Tā kā tā ir mūsu kopīgā gaisa patrulēšana un mēs esam tuvākie sabiedrotie, tad jebkurā gadījumā mēs gaidām pilnīgu informāciju tuvākajā laikā. Galvenais, ka cilvēki ir dzīvi un veseli," norādīja ministrs.

Foto: AFP/LETA

Viņš domā, ka patrulēšanu gaisa telpā negadījums neiespaidos, jo jau tuvākajā laikā patrulēšanu no frančiem pārņems dāņi.

Avarējusī lidmašīna piedalījās mācībās Ādažos

Pabriks arī pastāstīja, ka lietuviešu lidmašīna ir viens no tiem lidaparātiem, kas pagājušajā mēnesī piedalījās mācībās Latvijā, Ādažos.

Lietuvā gaisā sadūrušās Lietuvas un Francijas militārās lidmašīnas

Jau ziņots, ka Lietuvā otrdien gaisā sadūrusies NATO patruļlidmašīna no Francijas un Lietuvas militārā lidmašīna, taču neviens no lidmašīnu pilotiem nav cietis.

Sadursme notikusi pie Zokņu aviobāzes netālu no Šauļiem.

Pēc sadursmes Francijas iznīcinātājam "Mirage-2000", kurā bija viens pilots, izdevies nolaisties Šauļu lidlaukā, taču Lietuvas kaujas mācību lidmašīna L-39 nogāzusies purvā, bet abi piloti katapultējušies. Viņi jau atrasti un nogādāti Zokņu bāzē.

Sākotnējā informācija liecina, ka "Mirage 2000" lidmašīna kopīgā treniņlidojumā ar spārnu aizķēra Lietuvas lidmašīnu. Negadījuma brīdī debesis klāja biezi mākoņi.

Zokņos bāzējas NATO iznīcinātāji, kas patrulē Baltijas valstu gaisa telpā.

Lietuvas bruņotajos spēkos ir divas reaktīvās lidmašīnas L-39.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu