Dienvidsudānas valdība nolemj celt jaunu galvaspilsētu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākās pasaules valsts Dienvidsudānas valdība ir nolēmusi uzcelt jaunu galvaspilsētu pašreizējās galvaspilsētas Džubas vietā, svētdien paziņoja valdības ģenerālsekretārs Abdons Agavs.

Jaunā galvaspilsēta tiks izveidota Ezeru štata Ramsielas rajonā, kas tiek uzskatīts par valsts ģeogrāfisko centru un atrodas tuvu četru štatu robežu sadures vietai.

Valdība pieņēma šo lēmumu piektdien, bet tas vēl jāapstiprina parlamentam. Galvaspilsētas pārcelšana tiks pabeigta apmēram sešu gadu laikā, paziņoja informācijas ministrs.

Centrālais ekvatoriālais štats, kura administratīvais centrs ir Džuba, ir atteicies piešķirt zemi šīs pilsētas paplašināšanai. Džuba valsts galējos dienvidos arī tika izpostīta vairāku gadu desmitu ilgajā pilsoņkarā starp Sudānu un Dienvidsudānas nemierniekiem.

Lai gan Džubā trūkst svarīgākās infrastruktūras, tostarp drošas elektroapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas, pēdējos gados tā ir piedzīvojusi strauju celtniecības bumu. Tā piesaistījusi uzņēmējus, kā arī ANO un starptautisko humānās palīdzības organizāciju darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu