Atrasti 42 no 43 bojāgājušajiem aviokatastrofā Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pasažieru lidmašīnas, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", katastrofas vietā ir atrasti 42 no 43 bojāgājušajiem. Aviokatastrofā bojāgājušo vidū ir arī šajā komandā spēlējušais Latvijas hokejists Kārlis Skrastiņš. Krievijas transporta ministra vietnieks Valērijs Okulovs ziņo, ka ir atpazīti 13 no atrastajiem bojāgājušajiem, bet nenosauca atpazīto vārdus.

Daudzu bojāgājušo mirstīgās atliekas un lidmašīnas atlūzas ir atrastas Volgas upē, pie kuras atrodas Jaroslavļas Tunošnas lidosta.

Ārkārtas situāciju ministrija informēja, ka lidmašīnas katastrofas vietā visu ceturtdienas nakti turpinājās meklēšanas un glābšanas darbi un šīs ministrijas ūdenslīdēji 30 reizes nolaidās Volgas upē.

Katastrofas seku likvidācijā piedalās 235 cilvēki ar 51 tehnikas vienību. Bojāgājušo un cietušo tuviniekiem palīdz 36 psihologi.

Jau ziņots, ka lidsabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42" trešdien nogāzās 500 metrus no Tunošnas lidostas, paceļoties gaisā no šīs lidostas. Ir gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp arī Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētājs Kārlis Skrastiņš no Latvijas.

Ir izdzīvojuši tikai divi cilvēki - "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, kas abi smagā stāvoklī atrodas atrodas reanimācijā. Gaļimovam ir 80% ķermeņa apdegumi un lūzumi, bet Sizovam - 15% ķermeņa apdegumi.

No 45 cilvēkiem lidmašīnā 37 bija hokejisti un komandas personāls, bet pārējie astoņi bija apkalpes locekļi.

Pēc lidostas pārstāvju neoficiāli žurnālistiem teiktā, lidmašīna paceļoties nobraukusi no skrejceļa, pacēlusies metru pusotru virs zemes, ar šasijām aizķērusi signālbāku un nogāzusies. Aviolaineris ietriecies signalizācijas ugunīs un iekritis grāvī Volgas upes krastā.

Lidmašīnu pacelšanās no Jaroslavļas lidostas un nolaišanās tajā pēc katastrofas uz laiku tika pārtraukta, bet pēc tam atjaunota.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien ieradīsies Jaroslavļā, kur notiek Pasaules politiskais forums. Medvedevs vispirms apmeklēs katastrofas vietu, lai godinātu bojāgājušo piemiņu, un pēc tam rīkos operatīvu apspriedi par šo katastrofu. Pēc šīs apspriedes Medvedevs ieradīsies forumā, lai tur teiktu runu.

Iespējams, lidmašīnai sabojājies viens dzinējs

Ziņu avots aviācijas aprindās ceturtdien paziņoja, ka katastrofas cēlonis var būt viena lidmašīnas dzinēja sabojāšanās. Lidmašīnai bija pavisam trīs dzinēji.

Lidmašīnas "melnās kastes" ar lidojuma datu ierakstiem vēl tiek meklētas.

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks pēc šīs katastrofas paziņoja, ka Krievijas hokeja izlase ir nodomājusi turpmāk nelidot ar lidmašīnām "Jak-42".

Viena no spēcīgākajām KHL vienībām "Lokomotiv" ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šīs sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu